Breigoed, herkomst & duurzaamheid

Ons breigoed wordt in België en China geproduceerd. We leggen jullie graag uit waarom we voor deze partners kiezen.

We zijn ons ervan bewust dat ‘made in China’ tegenwoordig geen goed imago heeft, maar we vinden nergens de techniciteit en kwaliteit als in het atelier in China waarmee we al meer dan 20 jaar samenwerken voor de fijne garens, zoals katoen, kasjmier en merinowol. Dit atelier in China zet enorm in op innovatie en levert prachtige kwaliteit af.

Er is 1 cargolijnvlucht per half jaar met alle breigoedstuks die zij maken, qua transport houden we het dus zo goed mogelijk binnen de perken.

Ook is dit atelier is al meermaals door ons bezocht en geïnspecteerd. Nathalie’s eigen zoon deed er recent nog stage. Dit atelier werkt erg transparant en constructief met ons samen, we maken ons dan ook geen zorgen over de faire werkomstandigheden, al blijven we dit uiteraard wel opvolgen.

Naast duurzaamheid zetten wij ook in op lange termijn samenwerkingen en vinden wij een goede, persoonlijke samenwerking erg belangrijk.

Louter en alleen omdat ‘made in China’ niet zo goed klinkt, willen we dus niet de samenwerking met deze Chinese fabrikant verbreken, net dat zou voor ons heel unfair voelen.

Naast China werken we ook met Belgisch breiatelier, maar voor de zwaardere, wolligere garens. We spreken dezelfde taal en de korte afstand naar Sint Niklaas maakt het mogelijk om vlot over en weer te communiceren en meerdere prototypes te laten uitwerken, wat een grote troef is. Ook zijn meerdere leveringen mogelijk gespreid over een aantal weken, omdat we het gewone baantransport kunnen gebruiken. Bijproducties tijdens het seizoen van bestsellers behoren ook tot de mogelijkheden. Ook dat is een luxe, want zo kunnen we nog beter ons aanbod op jullie vraag afstemmen.

 

Zo heeft ieder breigoedatelier waarmee we samenwerken zijn specialisatie en dit willen we ook respecteren.

Nog vragen over de herkomst? Contacteer ons of blijf ons volgen via social media, deze blog of onze nieuwsbrief. We geven jullie heel regelmatig een blik achter de schermen. 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter