Denim capsule collectie

Nu online & in alle brand stores en multibrand boetieks! De capsule collectie brengt een heel toegankelijke & jonge look met veel power.

Casual wear voor elke dag, 8 modellen in totaal, in 3 frisse kleuren: sky blue, misty green en shell én allemaal erg comfortabel om te dragen door de relaxte, oversized fitting.

Key items zijn de denim broek en losse short in combinatie met een oversized trui of t-shirt.

De denim stuks zijn allemaal gemaakt van Tencel, een veel duurzamer alternatief dan de klassieke jeans. Tencel is gemaakt van eucalyptusbomen, een snelgroeiende boom die 80% minder water verbruikt dan de katoenplant en ook veel minder pesticiden en kunstmest nodig heeft om te gedijen. Daarnaast wordt eucalyptus geteeld in een 'closed-loop' systeem, waarbij water en mest continu gerecycled worden en zo de impact op het milieu beperken. De Tencel-vezel wordt bovendien chloorvrij geproduceerd, wat betekent dat het ook 100% biologisch afbreekbaar is.

Voor de denim stukken gebruiken we dus geen katoen, maar wel de traditionele stevige denim weeftechniek. We houden van de nonchalante uitstraling van jeans, maar de Tencel-variant is zachter, flexibeler en neemt meer vocht op, waardoor hij in de zomer lichter aanvoelt. Na het wassen kan de stof wat stug aanvoelen, maar na het strijken en dragen wordt de stof weer soepel. De t-shirts & sweaters zijn gemaakt van stretch katoen.

Alle stukken zijn garment-dyed: dit is een techniek waarbij het afgewerkte stuk in een kleurbad wordt geplaatst voor een meer natuurlijke, authentieke uitstraling. Dit kleurproces is ongelijkmatiger dan wanneer het kleuren gebeurt op de originele rol stof. Kleine kleurvariaties zijn hierdoor eigen aan de techniek.

Kenmerkend voor deze stuks is ook dat ze (bijna) allen subtiel geborduurd het figuratieve hand-logo van de collectie dragen, een knipoog naar de Antwerpse roots én het creatieve proces dat aan elke collectie vooraf gaat.

Alle stuks uit de capsule collectie blenden ook heel mooi met de andere stuks en prints uit de lente-zomer ’21 collectie.

Reacties
Beste Gerd, bedankt voor je reactie en feedback (en excuses dat we wat achter lopen in de reactietijd).
Onze foto's worden maanden van tevoren genomen op een moment dat we alleen nog maar over het prototype beschikken in maat small. Een andere maat fotograferen is dus sowieso niet mogelijk als we goed voorbereid aan het seizoen willen beginnen.
Onze klanten zijn vrouwen van 20 jaar tot een viervoud hiervan. Dat vinden we fantastisch, maar dat maakt het ook niet evident onze modellen te stroomlijnen met onze klanten.
We kiezen daarom liefst voor frisse gezichten die enthousiasme uitstralen, dat ligt wél in lijn met onszelf en onze klanten! Hopelijk kan je onze motivatie volgen en mogen we je nog vaak verwelkomen.
Hartelijke groet, Suzan in naam van het team
Suzan Harlange - 28 Jun 2021 - 17:01
Beste mevrouw Vleeschouwer

Ik ben een (eerder stille) fan van jouw stijl en vooral van jouw aandacht en groeiende inzet voor duurzame stoffen.
Waar ik wat mee worstel, is dat jouw kleren getoond, gestyled worden op de doorsnee vrouw/man. Ik weet dat dit standaardmaten zijn en de snitten daarop gemaakt worden, maar ach ik herken me zelf bijna nooit in de gebrachte beelden. Eén voordeel heb ik wel, ik ben groot en zo zie ik mezelf jouw kleren dan wel dragen.
Ik wil niet negatief klinken, we zeuren en zagen al genoeg deezer (Corona)dagen, maar ik wou dit toch even kwijt. Ik blijf je met veel enthousiasme verder volgen.
Een fijne zondag en voor straks een goede werkweek.
Gerd Hudders
Gerd Hudders - 16 May 2021 - 17:37
Laat een reactie achter