Denim capsule collectie

Nu online & in alle brand stores en multibrand boetieks! De capsule collectie brengt een heel toegankelijke & jonge look met veel power.

Casual wear voor elke dag, 8 modellen in totaal, in 3 frisse kleuren: sky blue, misty green en shell én allemaal erg comfortabel om te dragen door de relaxte, oversized fitting.

Key items zijn de denim broek en losse short in combinatie met een oversized trui of t-shirt.

De denim stuks zijn allemaal gemaakt van Tencel, een veel duurzamer alternatief dan de klassieke jeans. Tencel is gemaakt van eucalyptusbomen, een snelgroeiende boom die 80% minder water verbruikt dan de katoenplant en ook veel minder pesticiden en kunstmest nodig heeft om te gedijen. Daarnaast wordt eucalyptus geteeld in een 'closed-loop' systeem, waarbij water en mest continu gerecycled worden en zo de impact op het milieu beperken. De Tencel-vezel wordt bovendien chloorvrij geproduceerd, wat betekent dat het ook 100% biologisch afbreekbaar is.

Voor de denim stukken gebruiken we dus geen katoen, maar wel de traditionele stevige denim weeftechniek. We houden van de nonchalante uitstraling van jeans, maar de Tencel-variant is zachter, flexibeler en neemt meer vocht op, waardoor hij in de zomer lichter aanvoelt. Na het wassen kan de stof wat stug aanvoelen, maar na het strijken en dragen wordt de stof weer soepel. De t-shirts & sweaters zijn gemaakt van stretch katoen.

Alle stukken zijn garment-dyed: dit is een techniek waarbij het afgewerkte stuk in een kleurbad wordt geplaatst voor een meer natuurlijke, authentieke uitstraling. Dit kleurproces is ongelijkmatiger dan wanneer het kleuren gebeurt op de originele rol stof. Kleine kleurvariaties zijn hierdoor eigen aan de techniek.

Kenmerkend voor deze stuks is ook dat ze (bijna) allen subtiel geborduurd het figuratieve hand-logo van de collectie dragen, een knipoog naar de Antwerpse roots én het creatieve proces dat aan elke collectie vooraf gaat.

Alle stuks uit de capsule collectie blenden ook heel mooi met de andere stuks en prints uit de lente-zomer ’21 collectie.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter