Duurzaamheid & ecologie

Respect voor mens, milieu en maatschappij vormen een belangrijk onderdeel van de normen en waarden bij Nathalie Vleeschouwer. Maar hoe proberen wat dat concreet waar te maken?

Door voor kwaliteit te kiezen aan correcte prijzen als uitgangspunt, hopen we bij te dragen aan de verduurzaming van de mode-industrie. Er worden bewust maar twee collecties per jaar uitgebracht en we doen niet mee aan hypes of overproductie. Met deze lange-termijn visie kunnen we eerlijke mode maken waar je lang plezier aan beleeft en waar zowel de maker als de drager trots op mag zijn.

Atelier DeurneNathalie in het atelier in Deurne

Onze producten worden gemaakt zonder kinderarbeid, onder aangename werkomstandigheden en met een eerlijk loon bij gecontroleerde leveranciers waar we lange termijn partnerships mee opbouwen.

Omdat het creatieve, het commerciële en het administratieve team onder één dak gehuisvest is in Antwerpen, blijft de impact op het milieu beperkt. Ook in de rest van de productieketen proberen we de impact op het milieu te minimaliseren. Daarom houden we meer dan de helft van de productie nu al meer dan 20 jaar in België. De overige productie is hoofdzakelijk Europees.

Stap voor stap proberen we elk seizoen ook meer ecologische stoffen in de collectie te integreren, naargelang het aanbod en steeds met een correcte prijs-kwaliteit verhouding voor ogen.

Ecovero stof

Dit seizoen is de viscose met EcoVero label nieuw in de collectie. Deze natuurlijke stof is op verschillende vlakken meer duurzaam dan gewone viscose:
- 50% minder uitstoot en waterverbruik dan gewone viscose
- Geproduceerd vanuit houthulp, afkomstig van gecertificeerde hernieuwbare houtbronnen
- Transparante productieketen waardoor er zekerheid is over de afkomst

De stof werd gebruikt voor 3 zomerse prints in bloesjes en jurken en voelt heerlijk luchtig op de huid. Een mooie toegevoegde waarde binnen de collectie om met een gerust hart volop van de zomer te genieten.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter