


Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
Account aanmakenDuurzaamheid: waar staan we vandaag?
Duurzaamheid is een hot topic, en terecht. Als een van de meest vervuilende sectoren is de mode-industrie het zichzelf schatplichtig hierover te reflecteren en zijn impact op het milieu te verkleinen.
Grote schaalveranderingen vragen tijd en als kleine speler zijn wij ook gebonden aan wat onze leveranciers al dan niet ondernemen. Toch proberen we de druk op te voeren bij onze leveranciers en elk seizoen meer stappen in de juiste richting te zetten.
Om hier zo transparant mogelijk in te zijn, vertellen we jullie graag wat we tot nu toe doen.
Belgisch breigoed
In haar stofkeuze probeert Nathalie seizoen na seizoen meer duurzame stoffen in de collectie te integreren. Naast het ecologische aspect van de stoffen (zoals stoffen met het keurmerk EcoVero), is ook het comfort & kwaliteit erg belangrijk. De stof moet aangenaam op de huid voelen, sterk zijn zodat je er lang plezier aan hebt en makkelijk in onderhoud zijn. Ze ontwerpt voor vrouwen met volle agenda’s die geen tijd hebben om wekelijks langs de droogkuis te passeren. Minder stuks in je kast die je lang kan dragen, is ook een manier om minder te consumeren en je ecologische voetafdruk te beperken.
Viscose met het EcoVero label is ondertussen een vaste waarde in de collectie. Het is een erkend kwaliteitslabel voor viscose die afkomstig is van hernieuwbare bronnen en op ecologisch duurzame wijze vervaardigd is. Op de webshop vind je in de beschrijving steeds terug of het stuk van EcoVero is. In de winkel zie je dit op het kaartje staan.
alle prints met EcoVero label
In de zomercollectie doet nu ook Tencel zijn intrede. Tencel is de merknaam voor de lyocell vezel en is afkomstig van eucalyptusbomen. Productie gebeurt in een closed loop-systeem waardoor deze in vergelijking met andere natuurlijk materialen, zoals katoen, veel minder vervuilend is en veel minder water nodig heeft. Daarnaast is Tencel ook heel sterk én het is een superaangename stof op de huid, wat Nathalie Vleeschouwer helemaal over de streep getrokken heeft! Je vindt zowel fijne, fluïde Tencelstoffen als stevige Tencel denim in de collectie.
overhemd uit de mannencollectie in Tencel, hemd in EcoVero print
Daarnaast blijft Nathalie Vleeschouwer ook inzetten op lokale productie. Ondanks het feit dat de collectie en de afzetmarkt veel groter zijn geworden sinds de start van de damescollectie 10 jaar geleden, slagen we er nog steeds in om nog steeds zo’n 50% in België te produceren. Dit zowel in breigoed als in confectie. Lokale productie is niet alleen goed omdat er dan minder transport nodig is. Het is ook goed voor de lokale werkgelegenheid en economie. Je vindt de herkomst steeds terug in het waslabel en we proberen dit ook zo duidelijk mogelijk te communiceren online.
Ook voor de overige productie zoeken we naar betrouwbare en voornamelijk Europese partners waarmee ze langetermijnrelaties opbouwt, gestoeld op duurzame samenwerking en wederzijds vertrouwen.
Nathalie in het atelier in Deurne
We ambiëren elk seizoen meer stappen te kunnen ondernemen. De weg is nog lang, maar elke stap telt!
We stellen onszelf elk seizoen opnieuw in vraag en zijn actief op zoek naar manieren om onze collectie, winkels en bedrijf te verduurzamen.
We horen ook graag wat jullie van ons verwachten.
Waar hechten jullie, onze klanten, veel belang aan?
Heb je zelf bepaalde ideeën of suggesties? Laat het ons weten in een reactie hieronder!
ja hoor, daar zijn we helemaal in mee! Al onze wol komt van gecertificeerde origine.
Warme groet
Wat ben ik in de wolken met jullie focus op duurzaamheid, voor mij essentieel!
In verband met de wol die jullie gebruiken, hebben jullie misschien ook al aandacht voor dierenwelzijn? PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) heeft me namelijk geschokt met hun filmpjes over de mishandeling van de schapen voor hun wol…. Ik wist het niet; ik heb het niet kunnen dénken dat zoiets kon bestaan….
Ik hoop dat jullie ook hierin een verschil willen maken?
Dank jullie!
Hartelijke groeten,
Tina
Hartelijk dank voor deze transparante informatie.
Ik ben een kind van de jaren 60 en student geweest in de jaren 70 en heb de wereld op 40 jaar tijd drastisch zien veranderen. Nu staan we op een turning point in een transitie die wereldwijd bezig is. Vaststellen dat jullie bedrijf daar op een duurzame manier in jullie sector aan meewerkt doet deugd. Dit is “ anders” globaliseren en stemt hoopvol. Dank u.