Een dag op het hoofdkwartier in Antwerpen

Elke dag staan de deuren van onze brand stores wagenwijd voor jullie open. Op het hoofdkwartier in Antwerpen wordt achter gesloten deuren gewerkt, maar we gunnen jullie graag een blik achter de schermen. We ontvingen fotografen Lynn Laureys en Tim Coppens en lieten hen een dag mee volgen.

 

8u. De creatieve afdeling start op

De vroegste vogel is An, al bijna 20 jaar patroonmaakster van dienst. Momenteel is ze druk bezig aan de final touches voor collectie Spring-Summer ’23 en ontwikkelt ze op aansturen van Nathalie ook de eerste prototypes van collectie Autumn-Winter ’23..

Wat later komt Hanka aan. Zij volgt de algemene productie op en daar komt heel wat bij kijken: aankopen van de stoffen en toebehoren, aansturen en bezoeken van de ateliers in binnen- en buitenland, prijsonderhandelingen en heel veel planning, zodat alles op tijd in de winkels belandt.

 

Net als An, is ook Maya al bijna 20 jaar een vaste waarde in het team. Zij is onze breigoedspecialiste en is sinds een aantal jaren ook de drijvende kracht achter de HAND capsule collectie.

Het creatieve team wordt geleid door Nathalie zelf, die naast zaakvoerster ook nog steeds de solo ontwerpster is van de collectie. Ze wordt bijgestaan door haar dochter Felix, die de afgelopen collecties ook de prints ontwikkelde.

 

9u. Het webshopteam vliegt erin

Elke ochtend worden de online orders van de laatste 24u verzameld en verwerkt. Collega’s Gaël, Aline en Elisabeth gaan met elke bestelling aan de slag om er een prachtig pakketje van te maken.

 

10u. Het sales team zit klaar in de showroom

Naast de eigen brand stores wordt de collectie ook in een 120-tal winkels wereldwijd verkocht. De winkeliers plaatsen elk een individuele bestelling in de showroom bij het sales team. Lie en Suzan begeleiden de winkeliers bij hun keuze en staan hen bij met raad en daad.

Momenteel is de inkoopperiode van collectie Spring-Summer ’23 afgelopen. Werk genoeg voor Lie en Suzan, want ook de collectie die nu in de winkels ligt, vraagt veel opvolging: bijbestellingen, omruilingen, marketing ondersteuning, … Hun mailbox en telefoon staat nooit stil!

 

12u30 Lunch break

Tijdens de middag wordt er samen gegeten aan een grote gemeenschappelijke tafel. Het moment om wat te ontladen en ook wat bij te praten. Twee keer per week wordt er verse soep geserveerd, een extra motivatie om samen binnenshuis te eten!

 

14u Backoffice overleg

Het hoofdkantoor wordt aangestuurd door office manager Katrin. Naast de algemene administratie doet zij ook het personeelsbeleid. Ze wordt administratief ondersteund door Elisabeth, onze nieuwste collega. Elisabeth verdeelt haar tijd tussen het magazijn en de facturatie, een fijne afwisseling tussen actief en bureauwerk!

 

15u Marketing meeting in open lucht

Suzan en Felix werken naast hun sales- en design takenpakket ook nauw samen voor de communicatie, marketing en webshop. Samen doen ze de webshopshoots, plannen de marketingacties, werken alle nieuwsbrieven uit, advertentie- en social media planning, …

Hoewel hun werk hierin voornamelijk digitaal is, zitten ze bij goed weer ook al eens graag buiten voor een meeting. Frisse lucht, fris hoofd!

16u Moeder & dochter samen aan het werk

Felix wordt bij Nathalie geroepen. Er zijn nieuwe stoffen binnengekomen die Nathalie graag wil bespreken met haar dochter. Door de familieband wordt er heel eerlijk en direct met elkaar gecommuniceerd, een wederzijdse blijk van vertrouwen en respect voor elkaar.

 

17u end of day

De werkdag zit er stilaan op, iedereen keert stilaan terug naar huis. De meesten wonen op fietsafstand van ons hoofkwartier en zijn dan ook snel weer thuis.

Hopelijk hebben jullie genoten van deze tour door ons bedrijf!

 

Zou je graag bij ons team vervoegen?

Momenteel hebben wij heel wat vacactures open staan, zowel voor vast werk als studentenjobs. 

Je vindt ze allemaal hier: https://www.nathalievleeschouwer.be/nl/service/vacatures/

 

PS: Door toeval waren een aantal van onze (mannelijke) collega’s niet aanwezig, die stellen we graag een andere keer nog eens aan jullie voor.

Reacties
Mooi team, zo'n actiebe vrouwen en mannen, n dikke PLUIM
Anna Endels - 17 Oct 2022 - 13:35
Heel Leuk!!!
Adinda De Roover - 17 Oct 2022 - 11:50
Heel leuke en interessante kennismaking met iedereen!
Josine Guillaume - 13 Oct 2022 - 09:44
Ho, dit was fijn om te lezen :)
Karin - 13 Oct 2022 - 06:47
Leuk om even kennis te maken met het enthousiaste team van Nathalie Vleeschouwer.
Het blijft nog altijd mijn favoriete collectie.
Karin Verbeke - 12 Oct 2022 - 22:54
Wouw, dit was een zeer boeiende kennismaking met gans het team!
RITA VERBRUGGEN - 12 Oct 2022 - 20:10
Laat een reactie achter