Green Friday, what's in a name?

Black Friday is bedacht om de verkoop te stimuleren, maar is geëvolueerd naar een momentum van extreme massaconsumptie die niet in lijn ligt met onze filosofie. Daarom hebben we beslist hier niet aan deel te nemen, maar juist op dit moment iets extra te doen, namelijk iets terug te geven aan de natuur.

De modesector is erg belastend voor het milieu, daarom zetten we ons al jaren in om onze impact zoveel mogelijk te verkleinen. Dat doen we in de eerste plaats door kwalitatieve kledij te maken waar je jaren plezier aan hebt en dus ook minder nieuwe kledij nodig hebt.

Daarnaast produceren we alleen maar wat besteld wordt door onze eigen winkels en de multibrand boetieks zodat we zo min mogelijk overschotten hebben. We zetten in op lokale productie, dat is niet alleen positief voor de eigen economie, maar het minimaliseert ook het nodige transport. Ook vergroenen we seizoen na seizoen onze stoffen, in samenwerking met onze stoffenleveranciers. Ons magazijn, kantoren, showroom en atelier zit gecentraliseerd in ons Antwerpse hoofdkwartier zodat we transport ook op die manier beperken.

Om het over een andere boeg te gooien tijdens black Friday gingen we aankloppen bij BOS+. Het is een Vlaamse organisatie die zich al meer dan 40 jaar specifiek inzet voor bosbehoud, beter bos en meer bos in Vlaanderen en de wereld. BOS+ plant ook ‘bedrijfsbossen’ aan: de afgelopen jaren plantten ze 10 miljoen bomen in samenwerking met meer dan 100 bedrijven. Daar willen we ons nu graag bij aansluiten.

BOS+ stelde ons een perceel in Hoogstraten voor dat ze graag willen beplanten, maar nog financiering nodig had. De exacte coördinaten van het perceel zijn 51°25'01.6"N 4°42'25.6"E.

 

Dus geen black Friday, maar een GREEN FRIDAY!

Ons doel is aan 1000 bomen te geraken, samen met jullie!  

Van vrijdag 26 tot maandag 29 november kan je tijdens de check-out op de webshop een boom aankopen bij je bestelling.

Wij engageren ons om elke gift te verdubbelen.

Koop je 1 boom, dan laten wij er dus 2 planten door BOS+!

 

De actie is ook te vinden in de brandstores in Antwerpen, Gent, Knokke, Lier en Brussel. 

Meer weten over BOS+? Klik door naar hun website: https://www.bosplus.be/nl/

 

De actie is ook te vinden in de brandstores in Antwerpen, Gent, Knokke, Lier en Brussel. 

 

 

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter