Herfst-Winter '20: een nieuw logo, een vertrouwde collectie

Een nieuw logo

De vrouwen die de collectie van Nathalie Vleeschouwer dragen, benadrukken vaak hoe ze zich met de collectie en de ontwerpster identificeren. De collectie is de verlenging van hun persoonlijkheid, het trouwe publiek gaat dan ook eerder voor volledige looks en minder voor losse stuks. Klanten dragen zoals ze zelf zeggen ‘Nathalie’. In het nieuwe logo is de achternaam van de ontwerpster minder prominent aanwezig, met meer focus op de voornaam waarmee haar klanten zich identificeren.

Daarnaast doet ook een figuratief logo zijn intrede. Het rechtopstaand handje is een knipoog naar de Antwerpse roots van de collectie en symbool van creatie. Het authentieke karakter ligt aan de basis van de collectie die volgend seizoen haar 10de verjaardag viert.

     

 

 

Ongewoon bruin

Bruintinten vormen de basis van de herfst-winter collectie en worden aangevuld met pittige, meer uitgesproken kleuren. Nathalie liet zich in deze gewaagde keuze drijven door het kleurenpalet van de Duitse hedendaagse kunstenaar Neo Rauch.

Neo Rauch, Mars, 2002 © Neo Rauch / VG Bild-Kunst, Bonn (Foto: Uwe Walter, Berlijn).

 

In zijn raadselachtige, ogenschijnlijk verhalende schilderijen ontwikkelde Rauch een hoogst persoonlijke beeldentaal. Hij gebruikte complementaire kleuren om het bevreemdende karakter van zijn werk kracht bij te zetten. Nathalie ontdekte in zijn oeuvre enkele interessante, ongewone kleurencombinaties en trok deze door in de prints en stoffen van deze collectie.

Neo Rauch, Die Kontrolle, 2010 © Neo Rauch / VG Bild-Kunst, Bonn (Foto: Uwe Walter, Berlijn).

 

Een nieuwe kijk op ‘power dressing’

Begeesterd door de strakke lijnen, het vakmanschap en het oog voor detail van maatpakken voor mannen, werkte Nathalie een aantal verrassende looks uit. Haar interpretatie van men’s tailoring laat vrouwelijke luchtige vormdetails en frisse prints moeiteloos samensmelten met de strakkere snit en grovere volumes van mannelijke pakken en hemden.

Ook qua materialen trekt Nathalie de lijn naar mannenmode door en kiest onder meer voor oerdegelijke Italiaanse wol in krijtstreep en visgraat. Het bruine basiskleurenpalet onderstreept het mannelijke karakter, maar wordt verzacht door de combinaties met snoepjesroze en zachte tinten van  hemelsblauw.

 

Reacties
is ook kwaliteit , want ik hebt paar gekocht en ben tevreden
Anneke Demey - 11 Sep 2020 - 15:48
Laat een reactie achter