Herfst - Winter '22: Rock it like a marmista

Autumn – Winter ‘22

Rock it like a marmista

 

Voor de nieuwste campagne gaan de Italiaanse Carrara marmergroeves in dialoog met Nathalie Vleeschouwer’s nieuwste herfst-winter collectie. De spanning tussen hard en zacht, wit en kleur, bruutheid en verfijning, versterkt elkaars unieke karakter.

 

Carrara inside out

Aangetrokken tot de schoonheid van marmer en op een steenworp van haar tweede thuis in Italië, infiltreerde Nathalie Vleeschouwer tot in het hart van het Carrara gebergte. Diep in de marmergroeves die ontoegankelijk zijn voor publiek, ontmoette zij de marmistas, vakmannen die techniciteit en creativiteit dagelijks verzoenen bij het verwerken van ruw marmer tot de fijnste kunstwerken en designobjecten. De paralellen met haar eigen werk zijn legio. De setting van de shoot is méér dan een interessant decor, het is een ode aan het lange creatieve proces voor de onthulling, dat in alle kunsten vaak ongezien blijft voor het grote publiek.

 

Van Carrara naar Antwerpen

De indruk die de groeves nalieten, werd door Nathalie’s man Jan meegenomen in het ontwerp van de nieuwe flasgshipstore in Antwerpen die 2/08 opent. Verwacht je dus maar aan een fashion interpretatie van een marmer groeve wanneer je de nieuwe winkel bezoekt die meer dan verdriedubbeld in oppervlakte door het integreren van het belendende pand in de Kammenstraat.

 

Glamoureuze stoffen & technieken

Wie dit najaar nog feesten op de agenda heeft staan, zal popelen om het ruime aanbod aan glamoureuze stuks te gaan passen. Er zijn sequins jurken en rokken, brokaatkimono’s, satijnen blouses en zijdeachtige jurken. Enorm vrouwelijk en toch met het gekende Nathalie-comfort.

Paradepaardje qua nieuwigheden is de introductie van de ‘double face’ wollen mantels. Overgewaaid uit de haute couture, bestaat deze techniek erin een laag stof te creëren met twee identieke zijden, aan elkaar geweven op een speciaal ontworpen weefgetouw. Hierdoor is een voering overbodig en is de stof licht, elastisch en comfortabel. De naden worden puur handmatig gemaakt, elke jas is daarmee het resultaat van echt handwerk. Nathalie Vleeschouwer is de enige Belgische ontwerpster die in haar prijsklasse deze techniek in aanbod heeft en meet zich hiermee met internationale spelers zoals Max Mara en Bottega Veneta.

 

Ontdek hier de eerste campagnebeelden! 

De collectie is vanaf 28/07 verkrijgbaar online en in alle winkels met wekelijks nieuwe aanvullingen!

Blijf ons dus zeker volgen! 

 

Reacties
Beste Ann, de blouse wordt over een 2-tal weken in de winkels en online verwacht. Het is een zelfontworpen print, gedrukt op duurzame EcoVero viscose.
Vriendelijke groet, Suzan
Suzan Harlange - 01 Aug 2022 - 09:11
Beste, Graag had ik meer info over de blouse in bloemprint.
Ik ben fan van al jullie kleurrijke prints.
Mvg,

Ann Borré
Ann Borré - 31 Jul 2022 - 19:49
prachtige inspiratie bron met een TOP collectie :-)
vicky dj - 28 Jul 2022 - 12:40
Laat een reactie achter