Lente-Zomer '21: verjaardagen & mijlpalen

Aanstekelijk optimisme

Frisse kleuren, modellen die zich tot veel gelegenheden lenen en stoffen die zo goed voelen dat je er keer op keer blij van wordt wanneer je ze aantrekt. De lente-zomer ’21 collectie ademt optimisme en dat gevoel heeft fotografe Lynn Laureys ook weten vastleggen in de campagnebeelden van de collectie. De zuiderse sfeer maakt ons weer hoopvol verlangen naar zuiderse zomervakanties en dat kunnen we allemaal wel gebruiken na het afgelopen jaar.

Alle prints ontworpen door het moeder-dochter duo

Nathalie werkt al een paar jaar samen met haar dochter Felix, maar het duo slaagde er door een uitzonderlijke samenloop van omstandigheden  voor het eerst sinds het ontstaan van de collectie in om werkelijk àlle prints zelf te ontwerpen. Nathalie bracht de ideeën aan en Felix werkte deze uit in concrete prints. Een mijlpaal die symbolisch samenvalt met het 10-jarig bestaan voor de collectie en alvast de toon aangeeft voor de toekomst.

Meer hierover in de volgende blog!

Nog een stap verder naar duurzame mode

In haar stofkeuze probeert Nathalie seizoen na seizoen meer duurzame stoffen in de collectie te integreren. Naast het ecologische aspect van de stoffen, is ook het comfort erg belangrijk. De stof moet aangenaam op de huid voelen, sterk zijn zodat je er lang plezier aan hebt en makkelijk in onderhoud zijn. Ze ontwerpt voor vrouwen met volle agenda’s die geen tijd hebben om wekelijks langs de droogkuis te passeren.

Viscose met het EcoVero label is ondertussen een vaste waarde in de collectie. Het is een erkend kwaliteitslabel voor viscose die afkomstig is van hernieuwbare bronnen en op ecologisch duurzame wijze vervaardigd is.

In de zomercollectie doet nu ook Tencel zijn intrede. Tencel is de merknaam voor de lyocell vezel en is afkomstig van eucalyptusbomen. Productie gebeurt in een closed loop-systeem waardoor deze in vergelijking met andere natuurlijk materialen, zoals katoen, veel minder vervuilend is en veel minder water nodig heeft. Daarnaast is Tencel ook heel sterk én het is een superaangename stof op de huid, wat Nathalie helemaal over de streep getrokken heeft! Je vindt zowel fijne, fluïde Tencelstoffen als stevige Tencel denim in de collectie.

Daarnaast blijft Nathalie ook inzetten op lokale productie. Ondanks het feit dat de collectie en de afzetmarkt veel groter zijn geworden sinds de start van de damescollectie  10 jaar geleden, slagen we er nog steeds in om nog steeds zo’n 50% in België te produceren. Ook voor de overige productie zoeken we naar betrouwbare en voornamelijk Europese partners waarmee we langetermijnrelaties opbouwen, gestoeld op duurzame samenwerking en wederzijds vertrouwen.

 

 

Veel plezier met het ontdekken van de nieuwe collectie!

De nieuwe collectie is beschikbaar vanaf 20/01/'21 in de brand stores, multi brand stores wereldwijd en natuurlijk op de webshop!

 

Reacties
Mooie kleuren en modellen die ons doen verlangen naar vakantie, reizen en/of tropische eilanden.... zolang we maar gespaard blijven van Corona.
Paula Farasyn - 21 Jan 2021 - 14:38
P.R.A.C.H.T.I.G. ! Oprecht : Proficiat! Je moet het maar doen, telkens weer....
Xxx
Claudine - 20 Jan 2021 - 21:04
het ziet er een zalige collectie uit!
ik kijk (om meerdere redenen) al uit naar de zomer!
christine
christine de ruijter - 20 Jan 2021 - 18:59
Aantrekkelijke foto's! Ik zag mooie kleuren en uitnodigende silhouetten. Oh wat heb ik daar zin in!
Ook erg benieuwd naar de denim-Tencell collectie.

dat het voor iedereen een zorgeloze zomer mag worden!

Sabine
Sabine - 20 Jan 2021 - 16:36
Gewoonweg prachtig terug.
Hilde - 20 Jan 2021 - 16:17
Laat een reactie achter