Men SS21 - nonchalant cool & sexy je m'en foutisme

Na het succes van de twee capsule mannencollecties in 2020, lanceert Nathalie Vleeschouwer voor het eerst een volledige lijn die vanaf vandaag exclusief online beschikbaar is.

De Antwerpse ontwerpster ervaart bij de huidige mannencollecties een grote leegte tussen het overaanbod alledaagse jeans, T-shirts en sweaters en de erg opgeklede kostuums. Naast deze 2 uitersten is er weinig kwalitatief en creatief aanbod. ‘Dat vind ik erg jammer, want zonder te vervallen in stereotypen of aan mannelijkheid in te boeten, is er weinig zo aantrekkelijk als een man die heeft nagedacht over z'n looks.’

A family affair

Nathalie legde haar oor te luister bij haar man en zoon voor de pasvormen en praktische vereisten. Voor de creatieve inspiratie trok ze de lijn door van de vrouwencollectie. De verschillende modellen zijn sober gebleven en laten de materialen, kleuren en prints de hoofdrol spelen.

Om verspilling tegen te gaan, gebruikte ze dezelfde basisstoffen als in de vrouwencollectie en selecteerde ze uit de huidige collectie de prints met een uniseks karakter. Alle stoffen zijn van natuurlijke materialen, perfect voor warme zomers!

De stuks in Tencel werden in Turkije geproduceerd, alle broeken alsook de hemden met korte mouwen zijn van Belgische makelij.

Samenwerking met jong talent

Voor de campagneshoot werd samengewerkt met fotograaf Darwin Cabrera, student aan Sint Lucas Brussel. De analoge foto’s weerspiegelen de ontspannen sfeer van vrienden onder elkaar, een speelse kijk op mannelijkheid die baadt in een zelfzeker ‘je m’ en foutisme’.

De collectie is er voor de man die met een zekere nonchalance en cool  zijn eigen sexappeal  durft te omarmen. Een cadeau van Nathalie aan de mannen in haar leven, maar ook een beetje voor zichzelf. Met dit verbrede universum dat openstaat voor alle genders, zullen de komende zomeravonden samen met een nog bredere glimlach verlopen. 

 

Spring-Summer ’21 Nathalie Vleeschouwer men, exclusief online verkrijgbaar vanaf 11/03 op www.nathalievleeschouwer.be 

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter