Metamorfose flagship store Antwerpen

11 jaar nadat de eerste Nathalie Vleeschouwer winkel zijn deuren opende in de Kammenstraat, onderging de flagship store een metamorfose. De oppervlakte werd meer dan verdrievoudigd door de integratie van het aanpalende Fragile pand, de zwangerschapslijn van Nathalie Vleeschouwer. Ook het interieur onderging een complete make-over. Het ontwerp én de realisatie komen volledig vanuit het familiebedrijf.

Family design

De inspiratie voor het interieurontwerp kwam tijdens de campagneshoot van de huidige Autumn - Winter collectie in de marmergroeves van Carrara, Italië. De indruk die de groeves nalieten, werd door Nathalie’s man Jan meegenomen in het ontwerp van de nieuwe flagship store in Antwerpen. Jan was niet aan zijn proefstuk toe, hij was eerder ook verantwoordelijk voor het interieur van de andere brand stores. De directe samenwerking met de ‘marmistas’ of marmer ambachtslieden resulteerde in unieke designs. Kasten, visgraat parket, tafels en een monumentale toog, alles werd in massief marmer uitgevoerd en rechtstreek geïmporteerd vanuit Carrara.

Het grafisch design evenals het printontwerp ligt al enkele jaren in handen van dochter Felix. Ook zij leverde een pronkstuk af voor het nieuwe interieur. De maatkast met 3D-sculpturen achter de toog is geïnspireerd op kledingpatronen uit de collectie, volledig eigenhandig uit hout gesneden en geassembleerd door Felix.

Het typeert Nathalie Vleeschouwer om weinig uit te besteden en veel zelf te doen. Door de samenwerking met haar gezin slaagt Nathalie Vleeschouwer er dan ook perfect in om samenhang en eenheid te brengen in de flagship store en weerspiegelt het natuurlijkerwijze haar stijl.

Lifestyle universum

Met de nieuwe flagship store gaat de ontwerpster ook een andere fase aan. De Fragile store maakte plaats voor één groot Nathalie Vleeschouwer universum, waarbij de verschillende lijnen onder één dak samengebracht worden. De laatste seizoenen bracht de ontwerpster ook een mannenlijn en meer lifestyle artikels, waarmee de koers werd bepaald voor de toekomst.

Vaste Antwerpse waarde

In september 2011 ging de eerste Nathalie Vleeschouwer winkel in de Kammenstraat open. De ontwerpster werd in de jaren ’90 bekend door haar zwangerschapscollectie Fragile en werd al langer aangemoedigd ook een vrouwencollectie te starten. In de voorbije 10 jaar vergaarde de collectie snelle bekendheid in binnen- en buitenland. Naast Antwerpen zijn er nog brand stores in  Gent, Brussel, Knokke en Lier. In het najaar opent een 6de brand store in  Kortrijk.

 

Nathalie Vleeschouwer flagship store

Kammenstraat 82 – 84

2000 Antwerpen

Open van maandag tem zaterdag van 10u tot 18u.

Ook open nu zondag 7/08 van 13u tot 17u.

Laat ons zeker weten wat je van de metamorfose vindt!

We kijken ernaar uit je gauw te mogen verwelkomen in Antwerpen.

Reacties
Bedankt, we laten nog weten wanneer hij officieel open gaat in Kortrijk!
Hartelijke groet, Suzan
Suzan Harlange - 09 Aug 2022 - 15:41
Ziet er prachtig uit! Ik kom gauw langs. Ik ben fan van de ontwerpen sinds het begin.
Anniuk - 07 Aug 2022 - 18:25
Het ziet er heel mooi uit!!! Ik kijk er zo naar uit om langs te komen.
Een dikke proficiat!!!
Josine Guillaume - 07 Aug 2022 - 17:23
Leuk om te horen dat er nu ook een winkel in Kortrijk komt. Ik zie er naar uit!
Catherine lecluyse - 05 Aug 2022 - 21:00
Prachtig, zo mooi...
Patricia - 05 Aug 2022 - 20:30
Wàt MOOOOOI!!!!
Greet Vandeweyer - 05 Aug 2022 - 12:13
Het ziet er prachtig uit. Een bezoekje aan deze unieke plaats staat hoog genoteerd in mijn agenda!
Veerle De Mondt - 04 Aug 2022 - 23:21
Prachtig! Het totaal plaatje klopt en stemt overeen met jullie filosofie. Ik popel om langs te komen binnenkort.
Proficiat!

Hartelijke groeten,

Marie-Rose
Marie-Rose Van den Hende - 04 Aug 2022 - 19:57
Laat een reactie achter