HALLO, IK BEN NATHALIE.

 Ontwerpster, maar ook echtgenote, moeder van 3 kinderen en 2 honden, reizigster, natuurliefhebber, citytripper, zwemmer, fijnproever, …  

Ik geniet van het leven en wil dat ook uitstralen. Je goed in je vel voelen is essentieel. Een mooie jurk is meer dan een tweede huid, het is mijn instant feel-good-remedy.

Ben jij ook Nathalie? Welkom in onze wereld.DE COLLECTIE
 

De identiteit van de collectie valt samen met de spirit van Nathalie Vleeschouwer.
De rode draad die door de Belgische collectie loopt sinds 2011 is moeiteloze elegantie binnen een origineel palet van  kleuren, prints en stoffen.

Vlotte looks waar je elke dag naar teruggrijpt en uitkiest voor bijzondere momenten en de mooiste feesten. Nathalie Vleeschouwer weet als geen ander vrouwelijkheid en draagbaarheid perfect te verenigen in haar ontwerpen.

GESCHIEDENIS

 Nathalie Vleeschouwer kreeg mode al van thuis uit mee, haar vader was inkoper bij een kledinggigant en als kind deed ze al niets liever dan mee te gaan naar de grote kledingfabrieken. De Modeacademie in Antwerpen was de volgende logische stap, maar op 22-jarige leeftijd ruilde ze in 1990 de Academie in voor haar eigen lijn, Fragile, een zwangerschapscollectie, ongezien in die tijd.

Aangemoedigd door de bekroning met de Womed Award voelde Nathalie zich in 2010 klaar voor een nieuw verhaal, naast Fragile. Om het authentieke karakter van deze collectie te onderstrepen, kreeg deze collectie haar eigen naam, Nathalie Vleeschouwer.

HET FAMILIEBEDRIJF, NATALE

   Natale staat voor Nathalie, maar ook voor het Italiaanse woord ‘geboorte’.

In het familiebedrijf zijn 2 collecties ondergebracht: Fragile & Nathalie Vleeschouwer. Beide zijn de creatieve geesteskinderen van ontwerpster Nathalie Vleeschouwer. Het bestuur van Natale  is in handen van Nathalie zelf en haar man, Jan.

Dagelijks zijn een 40-tal mensen voor en achter de schermen actief, van patroonmaakster tot webmaster. Door zo min mogelijk werk uit te besteden, wordt ervaring gebundeld en zijn alle processen goed controleerbaar.

groep

WIE MAAKT MIJN FAVORIETE STUKS?

Nathalie Vleeschouwer is de hoofdontwerpster binnen een creatief team van stylisten, breidgoedexperten en een patroonmaakster. Elk ontwerp wordt van A tot Z door ons team uitgewerkt. We streven naar vertrouwensrelaties met al onze leveranciers en fabrikanten en daarin is transparantie essentieel. We bezoeken onze partners dan ook geregeld op de werkvloer, zodat we echt weten met wie we samenwerken.

MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN

Respect voor mens, milieu en maatschappij vormen een belangrijk onderdeel van de normen en waarden bij Natale. Onze producten worden gemaakt zonder kinderarbeid, onder aangename werkomstandigheden en met een eerlijk loon. Omdat het creatieve, het commerciële en het administratieve team onder één dak gehuisvest is in Antwerpen, blijft de impact op het milieu beperkt. Ook in de rest van de productieketen proberen we de impact op het milieu te minimaliseren. Daarom houden we meer dan de helft van de productie nu al meer dan 20 jaar in België. De overige productie is hoofdzakelijk Europees.

 

 

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter