Vrouwelijke iconen

Nathalie Vleeschouwer laat zich elke dag inspireren door de vrouwen rondom haar, maar voor de nieuwe zomercollectie waren er ook 2 niet alledaagse figuren die de collectie sterk beïnvloed hebben.

Jackie Kennedy’s street style als ze off duty buitenkwam was eenvoudig, maar erg stijlvol. Ze was ook een van de eerste vrouwen die broeken droeg, een relatief nieuw kledingstuk in de vrouwengarderobe indertijd. Ze werd daarmee boegbeeld voor de actieve vrouw die haar eigen leven leidt, waarbij kleding niet alleen mooi, maar ook functioneel moet zijn, helemaal in lijn met Nathalie’s visie.

Ook Brigitte Bardot’s kledingstijl vormde een bron van inspiratie. De roze vichy trouwjurk van Brigitte Bardot verbaasde vriend en vijand in 1959, maar was voor Bardot als vichy-fan een logische keuze die helemaal bij haar alledaagse stijl aanleunde en blijft een iconische trouwjurk. Als fan van prints en patronen is Nathalie Vleeschouwer er zelf ook voorstander van om je eigen stijl consequent aan te houden en voor belangrijke feesten en momenten in je leven niet van stijl te veranderen en iets aan te trekken wat je anders nooit zou dragen. Je zal er ook achteraf zoveel meer plezier aan beleven als je een feestoutfit gewoon kan doordragen zonder dat het opvalt. De blauw geruite jumpsuit van de nieuwe collectie is helemaal party proof en een duidelijke knipoog naar Bardot’s trouwoutfit.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter