Campaign autumn-winter 2019

Fauvisme voor vrouwen

Wie Fauvisme zegt, ziet Matisse voor zich en wie van zijn werk houdt, zal ook Nathalie Vleeschouwer’s nieuwste wintercollectie graag zien. De ontwerpster neemt een loopje met het rigide kader van de fauvisten en integreert het in haar ontwerptaal die zachter en vrouwelijk is.

 

Een nieuw Fauvisme

Felle, haast ongemengde kleuren, bijna geen overgangen maar felle contrasten, grote kleurvlakken en vereenvoudiging. Het fauvisme van het begin van de 20ste eeuw kent meer dan een eeuw later een frisse weerklank in de wintercollectie van Nathalie Vleeschouwer. Ze interpreteert de stijl in colourblocking silhouetten en laat de effen contrasterende kleuren voor zich spreken. Ook in de prints herken je een knipoog naar Matisse, de bekendste Fauvist en een van Nathalie’s persoonlijke favoriete schilders. 

Het winterseizoen is het seizoen bij uitstek om met laagjes te werken, waardoor er nog meer met verschillende kleuren gespeeld kan worden. Favoriete look is de gele velours broek op een lichtblauw hemd met dikke groene trui, of wat dacht je van een lichtblauwe broek, roze hemd en groene coltrui? Het resultaat is dynamisch en verfrissend.

 

Luipaarden, bloemen en ruiten

Prints zijn al jaren een van de handelsmerken van de Antwerpse ontwerpster en ook al is er dit seizoen opvallend veel effen, ook prints ontbreken niet. Luipaardmotieven, ruiten en bloemen, noem het de Heilige Drievuldigheid qua prints dit seizoen, al kan er goddeloos gespeeld worden met deze 3. Onderlinge combinaties werken verbazend goed, maar ook in een volledige suit zijn de ruiten bij uitstek erg sterk. Ook hier spelen sterke kleuren de hoofdrol.

 

Stoffen en garens met een verhaal

 Duurzaamheid zit in het DNA van de collectie, Nathalie laat zich dan ook graag verleiden door stoffen en garens die zich laten opvallen door hun herkomst. Dit seizoen werkt ze samen met een Italiaanse fluweelleverancier die zijn eigen waterzuiveringssysteem heeft opgezet om de toxische impact van het verven van de stoffen helemaal te reduceren. De kleuren zelf boeten niet aan kracht in, integendeel, het oranje, geel, kobalt en frambozenrood van deze Italiaanse ‘velluto’ zijn de felste van heel de collectie.  

Ze combineren perfect met de kleuren van het breigoed van een andere Italiaanse fabrikant waarmee Nathalie al langer samenwerkt. Deze breigoedspecialist heeft een licentie van de International Alpaca Association, een keurmerk van de hoogste alpacawolkwaliteit. 

Al sinds de start in 2011 engageert de Antwerpse zich om zoveel mogelijk in België te produceren. Ondanks de groei wordt nog steeds meer dan de helft in eigen land gemaakt. Ook met alle niet-Belgische ateliers heeft het bedrijf een rechtstreeks contact, zodat de keten van ontwerp naar afgewerkt kledingstuk zo kort mogelijk wordt gehouden.