Campaign Spring-Summer 19

Aller-retour tussen België en Tahiti

Nathalie Vleeschouwer goochelt dit seizoen met exotische uitbundigheid en comfortabele soberheid, het verre Tahiti en vertrouwde België. Één ding staat vast: we kunnen je niet beschermen voor een langdurende coup-de-foudre

 

Gauguins bloemen en Wouters’ strepen

Wat hebben schilders Paul Gauguin en Rik Wouters gemeen? De ene schilderde Tahitiaanse vrouwen in exotische landschappen, de ander voornamelijk zijn eigen vrouw in hun sobere, Belgische woning. Toch wisten ze beiden Nathalie Vleeschouwer te inspireren voor haar nieuwe collectie. Kleurrijke beeldtaal in felle tinten zijn het eerste aanknopingspunt met Nathalie’s eigen herkenbare stijl, maar de kenner ziet ook hoe Rik Wouters’ typerende rood-witte strepen en Gauguins tropische bloemenpracht hun stempel ontegensprekelijk hebben nagelaten op de collectie.

 

Extreme zomer

De seizoenen evolueren qua weer in extremen en daar is deze collectie op voorbereid. Stevige jeans, onkreukbare scuba, edele katoensatijn, comfortabele punto milano en donzig breigoed houden ons warm in het grillige voorjaar, maar wilde zijde, glanzende jacquardsatijn en fijne crêpe zullen heerlijk luchtig aankleden bij zwoele hoogzomertemperaturen.

 

Sobere franje

Nathalie’s kleur- en printgebruik mag dan uitbundig zijn, haar silhouetten stralen stijlvolle puurheid uit en focussen op mooie pasvormen. Deze zomer valt het dan ook op dat we hier en daar toch wat smock en franje zien opduiken, maar op eigenzinnige wijze: omkeerbaar, zoals op de polsen waar een lint je toelaat meer of minder frons te hebben aan het manchet; klein, maar opvallend zoals een opstaand kraagje aan een blouse; of breed maar subtiel, bijvoorbeeld in een brede gefronste boord onderaan een zomerse doorknoopjurk.